info-krlvc

 

Infocentar: KARLOVAC

 

Samo jednim klikom na željeni naslov doznat ćete sve što Vas u tom trenutku zanima; sve informacije o hitnim servisnim intervencijama, dežurnim bolnicama i ljekarnama, stanju na cestama i voznim redovima u autobusnom, željezničkom, avionskom i brodskom prometu te u zagrebačkom javnom prijevozu.

Naš infocentar brz je, jednostavan i točan, a informacije sažete, jasne i provjerene.

Potreban Vam je tek mobilni telefon s mogućnošću pretraživanja interneta i WMW servis omogućit će Vam pristup svim potrebnim informacija.

S nama je pomoć zajamčena! 

 

 

 

Sukanec postao novim predsjednikom Općinske organizacije HDZ-a

netretićOpćinska organizacija HDZ-a Netretić dobila je novog predsjednika uoči ondašnjih prijevremenih izbora. Riječ je o Marijanu Sukanecu koji je na to mjesto došao nakon što je njegov dugogodišnji prethodnik, Ivica Gračan, preminuo u 64. godini. Iako mu je prije osam mjeseci dijagnosticirana teška bolest, Gračan je svoju načelničku dužnost obavljao do samoga kraja. 

 

Sukanecovim zamjenicima imenovani su Josip Petrunić i Josip Lorković. Podsjetimo, mještane Netretića 15. lipnja očekuju i prijevremeni izbori za općinskog načelnika i njegovog zamjenika, a iako u HDZ-u to nisu ni potvrdili ni demantirali, pretpostavlja se kako će upravo Sukanec biti kandidiran i za načelnika. (kaportal.hr / regija.hr)

 

Ida, WMW

 

Počela je Uskršnja likovna kolonija "Usklik"

usklik radionica03U karlovačkom Dječjem domu Vladimir Nazor danas je počela Uskršnja likovna kolonija "Usklik". Osim djece iz doma na radionicama će sudjelovati i djeca iz osam Dječjih domova iz Hrvatske, te karlovački osnovnoškolci i mališani iz vrtića. Tako se spajaju djeca iz "urednih" obitelji s djecom iz domova što razvija senzibilitet jednih za druge. Radionica će se održati i sutra od 10 do12 te od 15 do 17 sati, a prisustvovat će i renomirani umjetnici Milovoj Svoboda Učo te keramičarka Vesna Aralica. Nastali radovi potom će biti predstavljeni javnosti. (www.radio-mreznica.hr )Anamarija, WMW

  

Blagdan sv. Josipa

Sveti-Josip-radnikU nacionalnom svetištu s

vetog Josipa na Dubovcu obilježava se blagdan svetog Josipa, zaštitnika grada Karlovca i cijele zemlje.

 

Mise će se služiti tijekom cijeloga dana, a središnje misno slavlje u ovom Svetištu održalo se u 11:00 sati, gdje je koncelebriranu svetu misu, u prisutnosti brojnih vjernika, služio zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski.

 

U Karlovačkoj županiji Sveti Josip obilježava se u Cetingradu te Josipdolu. (www.radio-mrežnica.hr)Anamarija, WMW  

 

Malonogometni turnir branitelja

igorDSC 5006-600x400U subotu 8. ožujka u Sportskoj dvorani Mladost održat će se Malonogometni turnir branitelja. Organizira ga HVIDR-A Karlovačke županije u suradnji s drugim braniteljskim udrugama. Na turniru će sudjelovati 12 ekipa braniteljskih udruga Karlovačke županije, s početkom u 9 sati.(www.radio-mrežnica.hr)

 

Anamarija, WMW

 

Postavljene posude za papir i plastiku

plavi-i-žuti-300x168U Karlovcu su ovih dana postavljene posude za odvojeno prikupljanje papira i plastike u mjesnim odborima. Postavljanje posuda organizirala je Čistoća d.o.o. Karlovac koja će organizirati i malu edukaciju za građane o prikupljanju otpada. Do sada je na 50 lokacija postavljeno 475 posuda za ambalažno staklo, miješani komunalni otpad, plastiku i papir, a dodatno će biti postavljeno još stotinu novih - 50 za plastiku, 50 za papir. (www.radio-mreznica.hr ) 

Anamarija, WMW   

 

Vodostaj rijeka polako opada

 

mura-vodostaj-100Nakon sinoćnjih bujanja rijeka Kupe i Korane, zbog čega je evakuirano iz svojih kuća 14 osoba, a vatrogasci su bili na terenu cijelu noć, vodostaj rijeka polako opada. U 8 sati vodostaj Kupe iznosio je 821 cm , a Korane 817. U zadnja 24 sata centar 112 zaprimio je 893 poziva od čega je 90 posto bilo vezano uz poplave, a najviše poziva stiglo je iz Mostanja, sa Logorišta, te lijevog područja Kupe. Danas će se organizirati prijevoz ljudi koji moraju liječniku, a stanovnicima ovih mjesta donijet će se hrana. Brojne prometnice Karlovačke županije i dalje su zatvorene za promet zbog izlijevanja vode na kolnike.

 

(www.radio-mreznica.hr) 

 

 

 

 

Predavanje Mladena Kuke

Predavanje Mladena KukeDanas u 19 sati u Zorin domu u Karlovcu bit će održano predavanje Mladena Kuke koji se nedavno vratio s ekspedicije u Peruu. „Tragom braće Seljan po zelenom kontinentu“- Misterij Gran Pajatena naziv je Kukinog predavanja koje će biti popraćeno prikazom niza fotografija sa ekspedicije. (www.radio-mreznica.hr)

  

Anamarija, WMW

 

 

Održana skupština dioničara Karlovačke banke

WP 20130410 001Novi većinski vlasnici Karlovačke banke su Marko Vuković i Ivan Žapčić. Na održanoj skupštini dioničara donijeta je i odluka o smanjenju temeljnog kapitala banke na iznos od 24.244.730 kuna, a iznos od 92.894.050 kuna prenosi se u rezerve kapitala Društva. Za članove nadzornog odbora društva izabrani su Bernarda Ivšić, Nedeljko Strikić, Željko Pavlin, Igor Čičak i Danijel Žamboki i to na mandat od 4 godine.

 

 

 

(www.radio-mreznica.hr )

 

 

 

Anamarija, WMW

 

 

Mjere štednje

javna-rasvjetaUbuduće će se u Slunju javna rasvjeta gasiti od ponoći do 5 sati ujutro kao mjera štednje. Najavljena je i nabava te ugradnja elektonske opreme koja će isključivati i uključivati javnu rasvjetu u spomenutim satima.

 

 

"Ovakav primjer provedbe mjera povećanja energetske učinkovitosti javne rasvjete prepoznat je i proveden u mnogim gradovima i općinama RH stvarajući značajne uštede smanjenjem troška električne energije", kaže gradonačelnik Rendulić. (www.radio-mrežnica.hr)Anamarija, WMW

 

 

 

Večeras se održava islamska tribina

ka-islamVečeras će u Karlovcu biit održana islamska večer koja će započeti s poredavanjem Muhammeda A.S.. Tribinu organizira Medžlis Islamske zajednice. Tribina će početi u 17 sati i bit će otvorena za sve, ne samo za muslimane.

 

 

 

Organizatori naglašavaju kako je ovo odlična prilika da Karlovčani nauče nešto više o islamu. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Stiže snježna oluja

ka-snijegPromjena vremena konačno je stigla, a s njom, čini se, i prava zima. Ako je vjerovati meteorološkim najavama, sutra bi trebao pasti prvi snijeg ove godine i zabijeliti veći dio Hrvatske. Padat će uglavnom mokri snijeg koji će napraviti snježni pokrivač od oko 10 centimetara. Osim snijega sutra bi mogao zapuhati i jaki sjeveroistočni vjetar, a potom i snježne vijavice.

 

 

 

Potkraj dana, očekuje se smirivanje vremena. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

HNS protiv Čačića

ka-hnsŽupanijski HNS u Karlovačkoj županiji podržao je odluku Vesne Pusić o izbacivanju Radimira Čačića iz stranke.

 

Iako podrška nije bila jednoglasna, budući da je za nju glasalo devet od ukupno deset članova, odluka je nedvojbeno donesena.

 

 

 

U stranci takvu odluku opravdavaju mišljenjem da stranka mora raditi na boljoj budućnosti, te na ostvarivanju njezine dobrobiti u postizanju ciljeva. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Obilježava se Vincekovo

ka-vincekovooKao i u većini hrvatskih mjesta i sela, u Draganiću se danas obilježava Vincekovo, prvi od pet vinogradarskih blagdana.

 

 

 

Tamošnja udruga vinara pod nazivom „Draganički bregi“ centralnu će svečanost održati u 14 sati u vinogradu Stjepana Benea gdje će se održati obred obrezivanja vinograda ne bi li bili što rodniji. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

 

 

Počinje Lidrano u Karlovcu

lidrano kaGradski i općinski susreti LIDRANO održat će se tijekom današnjeg dana u Karlovcu, Bariloviću i Draganiću. Domaćin ove priredbe je Osnovna škola Dubovac u Karlovcu s početkom u 9 sati. Domaćin događaja u Bariloviću je Osnovna škola Netretić i Generalski stol, dok je u Draganiću domaćin Osnovna škola Eugen Kvaternik.

Svi sudionici imat će priliku iznijeti svoje literarne radove, a najbolji će 6. veljače biti i nagrađeni. (www.radio-mreznica.hr)

 

Jasna, WMW

 

 

Počela gradnja dizala

ka-lidtU karlovačkom Magistratu počela je izgradnja dizala. Naime, riječ je o projektu koji je u planu već nekoliko godina i sada je konačno doživio svoju realizaciju. Dizalom će se osobama koje su manje pokretne omogućiti slobodno kretanje unutar zgrade. Projekt je izrađen prema nacrtu inženjera Davora Petračića, a financijska sredstva osiguralo je Ministarstvo branitelja davši 150 tisuća kuna.

 

 

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 800 tisuća kuna. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Ostao bez košnica

ka-kosniceKako doznajemo iz policijskog izvještaja, nepoznati počinitelj provalio je u košnice u Tounju, u razdoblju od 13. do 18.siječnja i s košnicama se uputio u nepoznatom smjeru.

 

 

 

Još uvijek nije poznato o kojem je broju košnica riječ ni kolika je točno materijalna šteta ukradenih košnica, no navodno je vlasnik oštećen za nekoliko tisuća kuna. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Štrajk traje i dalje

ka-strajkŠtrajk hrvatskih liječnika iduća tri mjeseca bit će u mirovanju, odlučeno je tako na skupštini Hrvatskog liječničkog sindikata. Takva je odluka donesena jer jer i hrvatska javnost svijesna urušavanja liječničkos sustava, a ministar za takvu situaciju pokušava optužiti same liječnike. Jedini način da do toga ne dođe novi je kolektivni ugovor koji liječnički sindikat ne želi potpisati. Liječnici smatraju da ta reforma ne bi donijela nikakve promjene, jer se i sadašnji sustav ne drži dobro, a dugovi se samo gomilaju.

 

 

 

Liječnici karlovačke bolnice kažu kako će raditi po svojoj savjesti i etičkim standardima, a ne po ugovorima koje im resorno ministarstvo nameće. (www.radio-mreznica.hr )

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Obitelj Ozimec Margeta deložirani iz stana

delozacija1 628452S1Bilo je to jedna od dramatičnijih deložacija u ovome gradu. Policija je Ivicu izvela okrvavljene glave i u lisicama, a njegovu suprugu Mirku iznijeli su na rukama. Deložaciju su osiguravali policajci, a stigla su i kola Hitne pomoći.

Ozimci su novac posudili za stan svoga sina, a kao osiguranje povrata posudbe potpisali su kupoprodajni ugovor za vlastiti stan bez kojega su sada ostali.

Njihova dugovanja nisu povezna s kreditom kod banke već navodno posudbom novca od kamatara, pa Udruga Živi zid nije napravila štit oko stana ove obitelji. 

 
 
Anamarija, WMW
 

obrtU Karlovačkoj županiji u posljednjih osam godina nestalo je čak 736 obrta, pa je sa 2704, koliko ih je bilo na kraju 2005. godine, njihov broj smanjen na 1968.

 

Taj ogroman, strašan pad od 27 posto je poražavajuć, ali to je samo preslika cijelog gospodarstva u obrtništvu. Najveći pad bio je 2009. i 2010, kada je godišnje gašeno gotovo 200 obrta, komentirao je predsjednik Županijske obrtničke komore Darko Stanković. (www.kaportal.hr)Anamarija, WMW

  

Došlo do curenja plina

ka-plinNekontrolirano istjecanje plina na spoju crijeva i plinskog regulatora uzrok je eksplozije koja se jučer dogodila u stanu u Luščiću. U trenutku eksplozije u zgradi su bile dvije osobe, među kojima i vlasnik zgrade. Nasreću, nema ozlijeđenih. Usprkos tome, došlo je do materijalne štete od pet tisuća kuna. Ova je eksplozija bila znatno slabija od one koje se prije tri mjeseca dogodila u Vrazovoj ulici.

 

 

 

Ovo je upozorenje građanima da pripaze na postavljanje plisnkih boca u domove. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Kreće još jedna ekspedicija

 

ka-eskpedicijaČetveročlana ekspedicija CEIK-a Braće Seljak za 12-ak dana kreće u Peru. Riječ je o ekspedicija velikog kulturološkog i sportskog značaja, a vodi se tragovima Braće Seljan. Inače, ovo je već deseti ili jedanaesti put da ekspedicija kreće na put prema Južnoj Americi.

 

 

 

U Peruu će dobiti i pojačanje, dvojicu Hrvata i dvojicu arheologa koji će zajedno s njima krenuti na put. Nakon 22 dana ekspedicija će se vratiti u svoj rodni Karlovac i informirati građane o svemu što im se tijekom putovanja dogodilo. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Karlovac rekorder po danima magle

 

ka-maglaU Karlovcu se magla zadržava između 45 i 126 dana godišnje. Podatak je to Državnog zavoda za meteorologiju. Najmanje magle je, prema statistici, bilo 1991. godine kada je zabilježeno samo 27 dana, a najviše 1999. godine kada je evidentirano čak 120 maglovitih dana.

 

Uzrok su uglavnom brojne rijeke koje okružuju Karlovac i koje nose najviše magle. Ne pomaže ni hidroelektrana koja proizvodi takozvanu lokalnu maglu a koja se potom zadržava iznad grada. Tada dolazi do kondenzacije vlage i pojavljivanja oblaka na tlu, objasnili su iz Zavoda. (www.radio-mreznica.hr )

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Objesio se na mostu

vjesaloNakon završenog policijskog očevida utvrđen je identitet muške osobe koja se jučer navečer objesila na Koranskom mostu. Kako doznajemo, riječ je o muškarcu čije su beživotno tijelo jučer oko 20 sati zapazili građani i odlučili javiti policiji.

 

 

 

Žrtva je muškarac srednjih godina čije je tijelo po dolasku policije odvezeno na obdukciju nakon koje bi trebale biti poznate sve informacije u vezi s nesretnim slučajem, uključujući i razlog vješanja. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Hotel ide na javnu dražbu

ka-hotelHotel Central, prema posljednjim informacijama, od 11.veljače ove godine ide na javnu dražbu. Točnije, prodat će se udio koji ima tvrtka Korana d.d. Nad njime je ovrhu pokrenula tvrtka Žitoproizvod. Procijenjena vrijednost tog dijela hotela je oko 2 milijuna i 400 tisuća kuna i ne može se prodati nikome tko ponudi manje od pola te cijene. Također, kupac mora uplatiti barem 10 posto ukupne cijene na samom početku.

 

 

 

Ako se prostor ne proda na javnoj dražbi ovrha će biti obustavljena. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Gripa stigla i u Karlovac

vakcina-protiv-gripa-498Epidemija gripe stigla je i u Karlovačku županiju. Do sada je evidentirano tek petero oboljelih, no narednih dana stručnjaci očekuju porast zaraženih.

 

Rizične skupine čine osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici te zdravstveni djelatnici koji su konstantno izloženi zarazi. Oni koji se još nisu cijepili mogu to učiniti sljedećih nekoliko dana. Nakon ovoga tjedna zaštita neće biti efikasna. (www.radio-mreznica.hr )

 

Anamarija, WMW

 

Toplana u plusu poslovanja

KA-toplanaNakon turbulentne sezone grijanja u 2012. godini sezona u Karlovcu, kao i u većini drugih hrvatskih gradova, prolazi znatno mirnije. Uzrok tomu prvenstveno je lijepo vrijeme i relativno visoke temperature zraka za ovo doba godine.

 

Toplana je također prošle godine imala i znatno manje kvarova, a najveća novost je da je otkupljena sva oprema od Toplane u stečaju. Povećava se i udio zgrada u kojima se ugrađuje neki oblik mjerenja potrošnje toplinske energije poput kalorimetra.

 

 

 

Većina građana uredno plaća svoje račune za grijanje. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

bosnarPredstojniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu doktoru Alanu Bosnaru za kazneno djelo zlouporabe položaja sudit će se na županijskom sudu u Karlovcu.

 

 

 

Odluka je to Vrhovnog suda u Rijeci koji je tražio premještanje suđenja u Karlovac. Okrivljenog doktora tereti se za uzimanje mita od pojedinih suradnika i zlouporabu položaja.

 

Točnije, riječ je o tri slučaja primanja mita u ukupnom iznosu većem od 300 000 kuna, te o zlouporabi ovlasti čime si je liječnik priskrbio više od 250 000 kuna.

 

 

 

Bosnaru je imovina trenutno blokirana, a na slobodu je pušten nakon predanog jamstva na nekretnine. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Počinje provjera stanova bez certifikata

ka-certifikatOd 1.siječnja 2014.godine provodi se odluka Ministarstva graditeljstva da svi stanovi, bilo da su u najmu ili na prodaju, moraju imati certifikat. Radi se o stanovima većim od 5000 kvadratnih metara za koje je potrebno imati taj dokument, jer bi u suprotnom vlasnike nemar mogao skupo koštati. Kazne se kreću od 15 do 30 tisuća kuna za pravne, odnosno od 5 do 10 tisuća kuna za fizičke osobe. Ako netko oglasi svoj stambeni prostor bez certifikata smatra se da je počinio kazneno djelo i tada počinje djelovanje inspektora. Obvezu pribavljanja certifikata dužan je ispuniti vlasnik stambenog prostora. (www.radio-mreznica.hr)

 

Jasna, WMW

 

 

 

 

Nastradao od udara struje

KA-strujaOsamnaestogodišnjeg Karlovčana opekla je struja zbog čega je zadobio teške tjelesne ozljede, javljaju iz policijske postaje u Karlovcu. Prema prvim informacijama mladić se popeo na vagon vlaka nakon čega ga je bio pogođen udarom struje. Nemili događaj zbio se sinoć oko 20,45 sati na željezničkom kolodvoru u Karlovcu, a odmah nakon nesreće mladić je prebačen u karlovačku bolnicu zbog zadobivenih ozljeda. Konačno rješenje o nesreći donijet će Državno odvjetništvo. (www.radio-mreznica.hr)

 

Jasna, WMW

 

 

Ivanina kuća bajki

Ivanina kuca bajke dvorcaU Ogulinu će se danas za sve znatiželjne posjetitelje otvoriti "Ivanina kuća bajki". Riječ je o projektu koji je zamišljen kako bi se poboljšala turistička ponuda grada Ogulina, ali i Ličko-senjske županije, te ostvarila bolja promocija županije i njezinih gradova. Projekt je sufinanciran od strane Europske Unije. Otvorenje i početak ovog projekta održalo se u 11 sati, a na njemu su prisustvovali i članovi Karlovake županije. Projektom se nastoji očuvati tradicija Ogulinskog festivaka bajki. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Sve manje novorođenčadi

bebeBroj porođaja u karlovačkom rodilištu ove je godine značajno manji nego lani. Tako je u ovoj godini zabilježeno samo 836 poroda i 858 novorođenčadi Lani je taj broj nadmašio 900 stoga je situacija zabrinjavajuća, upozoravaju iz rodilišta. Prema izračunima to je gotovo tri razreda manje nego lani, a prema sadašnjoj situaciji broj novorođene djece ove godine neće premašiti brojku 900, dok je lani u ovom periodu bilo njih 950. (www.radio-mreznica.hr )

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Ove nedjelje "Gubec" u HNK

HNK-panoramaU sklopu treće po redu Razglednice koja se održava u zagrebačkom HNK nastupiti će i ansambl Matije Gupca iz Karlovca. Riječ je o manifestaciji na kojoj nastupaju brojne amaterske umjetničke i kulturne skupine, a koja je do sada okupila više od 3000 amaterskih umjetnika. (www.radio-mreznica.hr )

 

 

Jasna, WMW

 

Adriadiesel isplatio plaću

AdriaDieselDo današnjeg dana svim radnicima tvrtke Adriadiesel sjela je plaća i pol. Da se to nije dogodilo, izbio bi štrajk. Naime, radnici nisu plaću vidjeli još od rujna ove godine, a nisu bili zadovoljni niti radom sindikata za zaštitu radnika. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

Jasna, WMW

 

Proslava u Krležinu čast

krležaSvojim djelima Krleža se postavio kao intelektualni publicist i s obzirom na to grad Karlovac odlučio je održati večeri posvećene upravo tom književniku. Večeri će se održavati u Gradskoj knjižnici.

Organizatori događaja smatraju da je Krleža bio veliki pisac koji je osigurao poštovanje i crkvenih krugova. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Smanjen broj napuštenih pasa

pasNakon što je uvedeno obvezno čipiranje pasa na području Karlovca smanjio se broj pasa lutalica. Tako ih u Skloništu za pse trenutačno ima 80. Iz Skloništa mole građane da se odluče udomiti pse kako ne bi došlo do njihovog uspavljivanja, a ako se odluče na takav potez nudi im se i besplatno cijepljenje. (www.radio-mreznica.hr)

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Počinja KABina

1425765 563957747020526 1568924829 nOve godine otvara se četvrta sezona KABine, kulturno umjetničkih večeri koje će se održati u Maloj sceni. Cilj programa je promovirati mlade i neafirmirane umjetnike pred karlovačkom publikom. KABina svake godine ugosti mnoštvo slikara, književnika i bendova iz cijele Hrvatske, a tako će biti i ove godine. (www.radio-mrezica.hr )

 

 

 

Jasna, WMW

 

 

Teška prometna nesreća u Karlovcu

prometna mp 1 020-godišnji Karlovčanin poginuo je noćas u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 2 sata ujutro. Osim njega teške tjelesne ozljede zadobio je i njegov prijatelj koji je upravljao automobilom. Vjeruje se kako je uzrok nesreće neprilagođena brzina. (www.radio-mreznica.hr)

 

Jasna, WMW

 

 

Ozalj 1-249940 957x340Pruga Karlovac-Ozalj-Bubnjarci slavi svoju 100. obljetnicu puštanja u promet. Na prigodnoj svečanosti bit će predstavljeni željeznički predmeti prikupljeni za novu Željezničku zbirku Zavičajnog muzeja.

 

zima u gorskomSvi oni koji putuju u smjeru Gorskog kotara moraju imati zimsku opremu zbog snijega koji je u tom dijelu zemlje napadao.

 

klizisteOd 19 klizišta koja su prošle zime zabilježena u Karlovcu uspješno su sanirana tek četiri. Iz Hrvatskih voda najavljuju nekoliko projekata sanacije koji bi se trebali riješiti u idućih nekoliko mjeseci.

 

kupa 0 0 468X10000Nakon obilnih kiša vodostaji rijeka u ogromnom su porastu. No prema posljednjim informacijama, stanje nije kritično. Vodostaj Kupe jutros je iznosio 546 centimetara, pa je uvedeno prpremno stanje , no budući da je uzvodno vodostaj rijeke u padu, narednih sati očekuje se pad i u Karlovcu.

 

uimeobiteljiGrađanska inicijativa "U ime obitelji" ove subote informirat će i Karlovčane  o referendumu koji će se održati 1.prosinca ove godine. Peticiju za raspisivanje referenduma u

 

snegKiša koja neumorno pada posljednjih nekoliko dana uskoro bi mogla prerasti u snijeg, najavljuju meteorolozi. Ako je suditi prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom vikenda trebalo bi se zadržati suho i relativno vedro vrijeme, no u ponedjeljak bi većinu zemlje mogao prekriti bijeli pokrivač.

 

drvoredKako i ove godine ne bi došlo do pucanja i rušenja stabala na automobile Karlovčana, odlučeno je da se neka od njih srežu ili zamijene novim stablima.

 

dvdKonačno je stigao odgovor djeci koja se već danima pitaju zašto u njihovoj sportskoj dvorani nema grijanja. Navodno je uzrok tomu manji požar koji su članovi DVD-a

 

nedonoscadObilježava se Dan svijesti o prijevremeno rođenim bebama. Danas se u Hrvatskoj rodi oko 2500 prijevremeno rođenih beba godišnje.

 

zahtjervViše od 20 zahtjeva stiglo je na adresu Gradske uprave u Karlovcu u kojima se traži postavljanje većeg broja usporivala prometa.

 

zorindom16. studenog, u karlovačkom Zorin Domu, obilježit će se noć kazališta. Besplatni program počinje u 11 sati dječjom predstavom "Tri praščića i zločesti vuk", u 18 sati slijedi predstava "I u šumi toga ima", u 21 sat varijete "Još si zelen", te u u  22 sata zaključni  "Improkaz" Dramskog studija.

 

korakU sklopu projekta "Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb" ženske udruge Korak uspješno je zaposlena prva korisnica. Inače, u projektu koji nezaposlenim ženama s malom djecom omogućava lakšu potragu

 

POPLJAVEPovećanje razine vode i opasnosti od potencijalnih poplava u protekla 24 sata zasigurno su zabrinuli javnost i dignuli na noge sve vatrogasce i pomoćne službe na području Karlovačke županije. Goran Franković, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice, izjavio je da je najteže bilo na području Slunja u Rastokama, u Ogulinu te Josipdolu.

 

vojnicU Vojniću je jučer počinjeno kazneno djelo otuđenja kablova i cijevi za centralno grijanje.

 

erormedaljaMilan Eror postao je svjetski viceprvak na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u atletici za veterane u Brazilu.

 

SAJAM POSLOVAU Karlovcu se danas održava šesti po redu sajam poslova na kojem će se predstaviti tvrtke i institucije na području Karlovačke županije. Sajam se održava u Domu Oružanih snaga "Zrinski" i traje do 15 sati. (radio-mrežnica.hr)

 

selobr2Zahvaljujući organizaciji udruge Carpe Diem, u Karlovcu će se održati Zeleni film festival.

 

KABINETPočetkom prosinca, točnije 9. 12. počinje četvrta sezona karlovačkog kulturno-umjetničkog projekta KAbine. Za razliku od prve tri sezone, koje su održavane u kafićima i mjestima gdje mladi najčešće provode vrijeme,  ova će se konstantno održavati na Maloj sceni i  u potpunosti će biti pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Valja istaknuti i kratku turneju diljem Hrvatske.

 

zelene povrsineNakon što je u većini medija omogućeno dobivanje komentara od građana sve je veći broj onih koji šalju određene primjedbe.

 

heartDvojica mladića preminula su nakon krvavog obračuna ispred narodnjačkog kluba “Heart” u mjestu Vojišnica, u Karlovačkoj županiji.

 
 

novagrNa 2. Kupu Nove Gradiške, kvalifikacijskom natjecanju za juniorsku reprezentaciju, borci Taekwondo kluba Karlovac osvojili su zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.

 

hitne intervencije 200

Matični ured Karlovac
Adresa: Križanićeva 11
p.p. 47000
Tel.:047/ 656 311 ,047/ 656 333


Porezna uprava - područni ured Karlovac
Adresa: Pavla Vitezovića 1
p.p. 47000 Karlovac
Tel. 047- 542-000
Fax. 047-611-315


Općinski sud u Karlovcu
Adresa: Trg hrvatskih branitelja br. 1
47000 Karlovac
tel. (+385 47) 606-111

 

opetnovciČak 24 projekta odabrano je za sufinanciranje iz proračuna Karlovačke županije.

 

lapeSvi građani koji su do 29. prosinca 2012. godine prebivali u inozemstvu zbog školovanja ili posla moraju do istog datuma ove godine o tome obavijestiti nadležnu policijsku upravu i podastrijeti dokumentaciju koja opravdava njihov boravak u inozemstvu.

 

 

kazalisteKazališna predstava “Najbolji prijatelji” prikazana je  50-ti put pred karlovačkom publikom. Predstava je izvedena jučer u 11 sati i vrlo je  popularna u Hrvatskoj. Nakon karlovačke izvedbe putuje na Reviju lutkarskih kazališta u Rijeci. (www.radio-mreznica.hr )

 

Jasna, WMW

 

 

SELOPočetkom idućeg mjeseca trebala bi stići oprema za unutrašnje uređenje dugoreškog vrtića, a očekuje se i uporabna dozvola za njegovo otvaranje.